4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde paddenstoelensoep

Gegratineerde paddenstoelensoep

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram gruyère
1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tapenade

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Verhit de boter en bak hierin de ui glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze geslonken zijn. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Giet de wijn erbij en kook circa 5 minuten. Giet de bouillon erbij en kook 10 minuten op een hoge stand. Voeg de (truffel)tapenade toe en pureer de soep.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de soep in ovenvaste kommen. Snijd de ciabatta in dikke sneetjes, leg op de soep en bestrooi met de kaas. Gratineer circa 5 minuten in de oven en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate