2 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde pastaschotel met bloemkool

Gegratineerde pastaschotel met bloemkool

ingrediënten


10 min
2 personen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

150 gram pasta

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken. Meng de slagroom met de knoflook en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Meng de macaroni en bloemkool in de ovenschaal. Giet het slagroommengsel erover en schep goed door.
  • 3 Maal in de keukenmachine het brood met de olijfolie en een snuf zout tot fijne kruimels. Meng de overige kaas erdoor en bestrooi de pasta ermee. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Door de neutrale smaak van dit recept is het een ideaal gerecht voor kinderen die niet zo van groenten houden. Voeg eventueel nog wat tomaatjes toe.. Overgebleven pasta en oud brood zijn perfect voor dit recept.. Vervang de bloemkool (deels) door broccoli.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 20 gram