4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde venkel-koolschotel

Gegratineerde venkel-koolschotel

ingrediënten


40 min
4 personen
200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pluk het grone van de venkelknollen en houd het apart. Snijd de knollen in plakken. Kook de venkel 3 minuten in water met zout, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Doe hetzelfde 1 minuut met de kool.
  • 3 Leg in elk ingevet ovenschaaltje een laag aardappel. Verdeel daarover 1/3 deel van de kaas en leg daarop een laag kool, daarop weer 1/3 kaas met daarop de venkel.
  • 4 Roer de crème fraîche los met een beetje peper. Verdeel dit over de venkel en strooi de rest van de kaas erover.
  • 5 Zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven. Strooi het venkelgroen er voor het serveren over.

bereidingstip

Ook lekker als bijgerecht voor 8 personen. Serveer de schotel dan bijvoorbeeld bij een omelet of bij witvis.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

In de Nava Real Rueda valt een zweempje venkel te bespeuren en daarom sluit deze mooi aan. Maar met Eco Balance Sauvignon Blanc wordt het ook genieten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté