4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde venkelwedges met parmezaan

Gegratineerde venkelwedges met parmezaan

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 venkels
1 theelepel zout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Breng een ruime pan met water en het zout aan de kook. Snijd de stelen van de venkels en halveer de venkels. Snijd de helften elk in 4 gelijke parten. Rasp de kaas.
  • 3 Kook de venkelparten 3 min. in het gezouten water en giet ze af.
  • 4 Pers de knoflook en meng met het paneermeel, de kaas en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg de venkel in de ovenschaal en strooi het kaasmengsel erover.
  • 6 Gratineer 20 min. in de oven tot de bovenkant goudgeel is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 100 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram