4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes terug in de pan en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  • 3 Klop het ei erdoor en schep de puree over in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en tijmblaadjes erover en bestrooi met de hazelnoten.
  • 4 Gratineer de puree in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel. Lekker met gegrilde kip en een frisse salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté