4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt

Gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ananas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

400 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de zuurkool op met een laagje water en laat op lage stand 10 minuten stoven.
  • 2 Zet in een andere pan de aardappelplakjes op in ruim water met zout en laat ze in circa 5 minuten beetgaar koken. Giet ze af en laat ze even staan.
  • 3 Verwarm het vloeibaar bakproduct en bak het gehakt met de gehaktkruiden rul.
  • 4 Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en schep de stukjes ananas erdoor. Maal er wat peper over.
  • 5 Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en schep hierop de zuurkool.
  • 6 Verdeel de plakjes aardappel erover, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met wat olijfolie. Zet de schotel in de oven en laat in circa 20 minuten bruin bakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 604 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip