4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 hertenbiefstukken
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

200 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin.
  • 2 Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik.
  • 3 Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.
  • 4 Bestrijk de biefstukjes met de rest van de olie en gril de biefstukjes in de grillpan om en om in circa 4 minuten per kant. Ze zijn dan rosé van binnen.
  • 5 Leg de takjes tijm naast de biefstukken in de pan en bak ze heel kort mee tot de blaadjes knapperig zijn.
  • 6 Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 414 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté