4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Gegrilde ananas met Griekse yoghurt, munt en pistache

Gegrilde ananas met Griekse yoghurt, munt en pistache

ingrediënten


15 min
4 personen
3 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje pistachenoten
1 theelepel kaneel
citroensap

dit product is niet beschikbaar

limoncello

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dulce de leche

dit product is niet beschikbaar

1 ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakkwastje

  • 1 Schil de ananas. Boor het binnenstuk eruit. Snijd de ananas in ringen van 2 cm dik. Bestrijk deze met een bakkwastje met dulce de leche.
  • 2 Verdeel de Griekse yoghurt over de borden en strijk de yoghurt iets uit. Verhit de ananas in een beetje olie. Gril beide kanten van de ananas 1 minuut tot deze goudbruin zijn. Blus de ananas af met limoncello of citroensap en strooi de kaneel erover.
  • 3 Leg de ananas op de Griekse yoghurt en strooi de pistachenootjes erover. Verdeel de citroenrasp en wat gemalen zeezout over de borden. Bedruppel naar wens met wat kruidenolie en strooi basilicum of munt over het gerecht.

bereidingstip

Gril de ananas op de barbecue of in een grillpan.. Vervang de ananas in dit recept door nectarines. . Bedruppel met wat kruidenolie van dit recept (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/panzanella-met-tomaten-ansjovis-kruidenolie-burrata-en-croutons/">klik hier voor het recept</a>). . Maak zelf dulce de leche. Zet 1 blikje gecondenseerde melk (300 ml) gesloten in een pan met dikke bodem. Voeg water toe en zorg dat het blikje onder water staat en onder water blijft staan, anders loop je de kans dat het blikje ontploft. Leg het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Blijf controleren of er genoeg water in de pan zit. Laat het blikje in zacht kokend water in de pan staan. Kook voor een vloeibare dulce de leche 1,5 uur en voor een dikke smeerbare variant 2 uur. Laat het voor het openen goed afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté