4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gegrilde ananas met ijs

Gegrilde ananas met ijs

ingrediënten


20 min
4 personen
4 bollen citroensorbetijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 verse ananas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Snijd de kroon van de ananas en zet de vrucht dan rechtop. Snijd rondom de harde schil weg en steek de kleine oogjes die overblijven weg met een klein mesje.
  • 2 Snijd de ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Snijd nu lange repen of plakken of welke vorm je leuk vindt, zolang ze niet te dik zijn.
  • 3 Zet de ovengrill aan. Leg de plakken dakpansgewijs op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met wat poedersuiker.
  • 4 Zet de bakplaat vlak onder de grill en blijf kijken tot de ananas lichtbruin karameliseert. Leg de schijven warm op een bordje en schep er een bolletje sorbetijs op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 1 gram