4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde Argentijnse steak met oranjeboter en gefrituurde gember

Gegrilde Argentijnse steak met oranjeboter en gefrituurde gember

ingrediënten


30 min
4 personen
gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 snufje witte peper

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kerrie

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse gember
teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 druppels tabasco
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees in een schaal en wrijf de marinade erover uit.
  • 2 Laat minimaal een uurtje staan, het laatste half uur buiten de koelkast.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de oranjeboter met zout in de keukenmachine (wees voorzichtig met de kurkuma want die kleurt de boter al snel te geel).
  • 4 Doe de boter in een afsluitbaar bakje of rol hem in een stukje folie en laat in de koelkast opstijven.
  • 5 Verwarm een laagje zonnebloemolie in een hoge pan en frituur de reepjes gember heel snel goudgeel en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verwarm de grillpan op hoge stand. Neem het vlees uit de marinade, bestrooi het met wat grof zout en schroei het om en om in circa 2 minuten per kant mooi bruin.
  • 7 Serveer het vlees (eventueel voorgesneden) op voorverwarmde borden met een stukje boter en een toefje gefrituurde gember.

bereidingstip

Lekker met doperwten en tuinbonen.

wijnadvies

Zullen we maar helemaal in Argentinië blijven? Tango Duo rood. Of anders toch wel Casa de Campo Malbec. Beide supercombinaties!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels