4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde asperges met tomaat-dressing

Gegrilde asperges met tomaat-dressing

ingrediënten


20 min
4 personen
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

5 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
500 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Schil de witte asperges. Snijd ± 2 cm van de houtige uiteinden van de witte en groene asperges.
  • 2 Snijd de tomaten in heel kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de citroenhelft uit.
  • 3 Meng de blokjes tomaat met de ui, peterselie, de citroenrasp en het -sap en 3 el olie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrijk de asperges met de rest van de olie. Verhit de grillpan of barbecue en gril de asperges in 6-8 min. gaar. Keer ze regelmatig.
  • 5 Verdeel de dressing over de gegrilde asperges en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 243 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 7 gram