4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde aspergesalade met ei en oude kaas

Gegrilde aspergesalade met ei en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

85 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges

benodigdheden

grillpan

  • 1 Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met 2 eetl. olijfolie.
  • 2 Verhit de grillpan. Gril de asperges in 2 porties in 5 min. beetgaar met mooie grillstrepen rondom.
  • 3 Kook intussen de eieren in 7 min. halfhard. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Klop een vinaigrette van de mosterd, wijnazijn, sjalot en de rest van de olijfolie. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de veldsla met de asperges en de partjes ei over een grote schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Geef de salade een extra voorjaarstintje met 125 g verse frambozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 263 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 13 gram