1 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus

Gegrilde aubergine met couscous en yoghurtsaus

ingrediënten


20 min
1 personen
1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozijnen

dit product is niet beschikbaar

75 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Meng in een kom de couscous met de rozijnen, 1 eetlepel olijfolie en een snuf zout. Schenk 100 ml kokend water erover en laat circa 5 minuten afgedekt staan.
  • 2 Bestrijk intussen de plakken aubergine met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan op middelhoge stand en gril de plakken aubergine aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 3 Meng de knoflook met de yoghurt en tweederde van de munt. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 4 Serveer de gegrilde aubergine met de couscous en de yoghurtsaus. Bestrooi met de pijnboompitten en de overige munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté