- 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, komijn en kerrie 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, een glas water, zout en peper toe en laat pruttelen.
- 2 Bestrijk intussen de plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de plakken aubergine rondom tot er mooie strepen ontstaan.
- 3 Meng intussen de couscous en abrikozen in een kom en bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los en breng op smaak met 4 eetlepels olie en zout.
- 4 Leg een plak aubergine op een bord. Schep hier wat tomatensaus en rucola op en leg er weer een plak aubergine bovenop. Herhaal dit tot de aubergine op is. Sluit af met nog wat tomatensaus en besprenkel met de yoghurt.
- 5 Bestrooi met de dukkah en serveer met de couscous.
wijnadvies
Poème Syrah-Grenache.