4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde avocado en kip met bietensalsa

Gegrilde avocado en kip met bietensalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

aluminiumfolie

  • 1 Wrijf de kip in met 3 eetlepels olijfolie, de knoflook en de helft van de rode peper. Meng de rest van de peper met de bieten, komkommer, koriander en de helft van het limoensap.
  • 2 Verhit de grillpan op een hoge stand en gril de kipfilets in circa 15 minuten gaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren.
  • 3 Verwijder de pit en de schil van de avocado’s. Bestrijk de snijkanten van de avocado’s met de overige olijfolie en gril de avocado’s met de snijkant naar beneden in de grillpan. Keer na circa 3 minuten een kwartslag voor een ruitjespatroon en gril nog 2-3 minuten.
  • 4 Besprenkel de avocado’s met het overige limoensap en serveer met de gegrilde kip en bietensalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté