4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde bloemkool met ansjovisboter

Gegrilde bloemkool met ansjovisboter

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

8 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

grillpan

  • 1 Pureer met de staafmixer de boter met de ansjovis, citroenrasp, de helft van de knoflook en de helft van de peterselie. Houd apart.
  • 2 Verhit de olie in de grillpan en gril hierin de bloemkool aan beide kanten op middelhoge stand in 4-5 minuten goudbruin. Voeg zodra de bloemkool beetgaar is de overige knoflook toe en bak circa 30 seconden mee. Voeg de helft van de ansjovisboter toe en bak nog 1-2 minuten aan beide kanten.
  • 3 Leg de bloemkool op een bord en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer direct en geef de rest van de boter erbij.

bereidingstip

De gegrilde bloemkool met ansjovisboter is lekker als hoofdgerecht met een gegrilde biefstuk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 7 gram