4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Gegrilde en gevulde paprika's

Gegrilde en gevulde paprika's

ingrediënten


25 min
4 personen
2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mangochutney

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gele rozijnen
2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en fruit de sjalot lichtbruin. Voeg de knoflook en de pijnboompitten toe en bak op zacht vuur nog twee minuten. Schep af en toe om.
  • 2 Meng het gehakt met de inhoud van de pan, de oregano, rozijnen en mango­chutney. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Vorm 4 balletjes van het gehakt. Snijd de paprika’s in de lengte door en haal de zaadjes eruit. Vul ze met het gehakt en pak ze in een stukje aluminiumfolie.
  • 4 Leg de pakketjes op de hoogste verdieping van de barbecue en laat ze onder een deksel circa 10 minuten roosteren.

bereidingstip

Lekker met rijstsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip