4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

1 stronkje witlof

dit product is niet beschikbaar

krop botersla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat even buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 2 Leg ondertussen de sla, witlofblaadjes en druiven circa 15 minuten in koud water en droog ze daarna voorzichtig.
  • 3 Verdeel dit over het midden van vier borden en bestrooi met wat peper. Klop de balsamicoazijn los met de mosterd.
  • 4 Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit een grillpan en bak de entrecotes om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  • 5 Giet de rest van de olie bij het bakvet in de pan, schud goed los en giet dit bij de balsamico in een kommetje. Klop dit goed door.
  • 6 Snijd de entrecotes in plakken. Verdeel deze over de salade en giet de balsamicojus erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 36 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst