- 1 Neem het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- 2 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en fruit even mee. Voeg de wortel en sinaasappelsap toe en kook afgedekt gaar. Pureer daarna.
- 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand 3 minuten aan. Voeg de bosui toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Blus de paddenstoelen af met de wijn en runderfond en breng aan de kook.
- 4 Verhit intussen een grillpan en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril het vlees aan beide kanten in 2-3 minuten rosé. Serveer de entecotes met de wortelpuree en paddenstoelenjus.
bereidingstip
Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept eventueel door wat kaneel en/of kruidnagelpoeder.
wijnadvies
Vanwege de paddenstoelenjus smaakt met name een lekkere ‘herfstige’ Sensas Pinot Noir goed bij dit recept.