4 personen
gemiddeld
18 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde entrecote met wortelpuree en paddenstoelenjus

Gegrilde entrecote met wortelpuree en paddenstoelenjus

ingrediënten


18 min
4 personen
100 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter runderfond
100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kerstwijn
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Neem het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en fruit even mee. Voeg de wortel en sinaasappelsap toe en kook afgedekt gaar. Pureer daarna.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand 3 minuten aan. Voeg de bosui toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Blus de paddenstoelen af met de wijn en runderfond en breng aan de kook.
  • 4 Verhit intussen een grillpan en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril het vlees aan beide kanten in 2-3 minuten rosé. Serveer de entecotes met de wortelpuree en paddenstoelenjus.

bereidingstip

Vervang het vijfkruidenpoeder in dit recept eventueel door wat kaneel en/of kruidnagelpoeder.

wijnadvies

Vanwege de paddenstoelenjus smaakt met name een lekkere ‘herfstige’ Sensas Pinot Noir goed bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté