4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde filetlapjes met asperges en bonensalade

Gegrilde filetlapjes met asperges en bonensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
4 filetlapjes à la minute
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 bos groene asperge
5 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vocht
2 eetlepels kapperappeltjes
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 pot witte bonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de tomaten in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten.
  • 2 Meng de bonen, tomaat, sjalot, kappertjes en kappertjesvocht met 2 el olie in een schaal. Breng de salade op smaak met peper.
  • 3 Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en bestrijk de asperges met 1 el olie. Verhit de grillpan (of barbecue). Gril de asperges in 5 min. beetgaar.
  • 4 Meng intussen de rest van de olie met de rozemarijn, zout en peper en bestrijk het vlees ermee. Gril 2 min. per kant. Serveer het vlees met de asperges en bonensalade.

bereidingstip

Lekker met rucola.

wijnadvies

<h4><b>Que Mas Chardonnay</b></h4> Lekker bij gegrilde filetlapjes met asperges en bonensalade. Past ook goed bij zachte kazen en vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 478 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 41 gram