4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde Frankfurter worstjes met spek en kaas

Gegrilde Frankfurter worstjes met spek en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 verse munt

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappelsalade

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

10 frankfurter worstjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

10 cocktailprikkers

  • 1 Kook de doperwten. Snijd de worstjes in de lengte open, maar niet door. Vul ze met de kaas en omwikkel ze met het ontbijtspek (steek dit eventueel aan de uiteinden vast met een cocktailprikker).
  • 2 Verwarm de ovengrill. Leg de worstjes naast elkaar in een ovenschaal of op een bakplaat onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Serveer ze met de aardappelsalade bestrooid met bosui en de doperwten bestrooid met munt.

bereidingstip

Natuurlijk kun je de Frankurter worstjes met spek en kaas ook op een broodje doen en ze serveren als hotdog. Met zuurkool, mosterd en een plak augurk erbij creëer je een heuse ‘krautdog’. Combineer je de worstjes met sla, ananaspartjes, gesnipperde ui en barbecuesaus, dan heb je een ‘ananasdog’.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 34 gram