6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Gegrilde garnalen met sauvignonsaus

Gegrilde garnalen met sauvignonsaus

ingrediënten


20 min
6 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

15 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

cocktailprikker

  • 1 Breng voor de saus de sjalot met de wijn en bouillon in een (steel)pan aan de kook en laat tot de helft inkoken. Verhit intussen de boter op een lage stand in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat al roerend 3 minuten garen.
  • 2 Neem de pan van de warmtebron en zeef het bouillonmengsel. Roer goed door en voeg de slagroom toe. Giet terug in de pan en laat de saus al roerend op een lage stand circa 2 minuten inkoken.
  • 3 Leg de garnalen op een ingevet rooster en gril 2-3 minuten per kant op de barbecue. Warm de saus eventueel op. Serveer de garnalen op een schaal en sprenkel wat saus erover. Serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstip

Gebruik als wijn in dit recept een sauvignon blanc.

wijnadvies

Gebruik de frisse Favoritos Sauvignon Blanc niet alleen in het recept, maar schenk ook in een glas bij dit heerlijke gerecht met gegrilde garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 13 gram