4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Gegrilde groene asperges met pistache en munt

Gegrilde groene asperges met pistache en munt

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

30 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

keukenpapier

  • 1 Verhit de grillpan op middelhoge stand. Snijd de onderkanten van de asperges. Bestrijk de asperges met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met zout. Gril de asperges circa 8 minuten tot ze zacht zijn en er grillstrepen ontstaan.
  • 2 Verwarm intussen de overige olijfolie in een (steel)pannetje en bak de kappertjes in circa 2 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verhit de boter in dezelfde pan en bak de pistachenoten 2 minuten. Voeg het citroensap en een snuf zout toe. Giet het botermengsel en de pistachenootjes over de asperges. Bestrooi met de kappertjes en munt.

bereidingstip

Voorjaarsgroenten zoals asperges hebben van zichzelf al heel veel smaak. Maar door ze kort te grillen geef je ze supersnel nóg meer smaak. Zo heb je met deze gegrilde groene asperges een heel smaakvol voor- of lunchgerecht. Witte asperges kun je na het schillen op dezelfde manier bereiden.

wijnadvies

De munt, kappertjes en citroensap in dit recept leiden naar Jean Sablenay Sauvignon Blanc, waarin je zelfs wat groene tonen van limoen en appel herkent.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté