4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Gegrilde groentesalade met knoflookcroutons en ansjovisdressing

Gegrilde groentesalade met knoflookcroutons en ansjovisdressing

ingredi├źnten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels appelazijn
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de groenten met 4 eetlepels olijfolie en gril in circa 8 minuten gaar en goudbruin op de barbecue.
  • 2 Keer halverwege.
  • 3 Meng de overige olijfolie met de knoflook.
  • 4 Bestrijk het stokbrood met 3 eetlepels knoflookolie, besprenkel met zout en gril rondom knapperig.
  • 5 Snijd of scheur het stokbrood in grove croutons.
  • 6 Meng in een keukenmachine de overgebleven knoflookolie, azijn en ansjovis tot een dressing.
  • 7 Leg de rucola en de gegrilde groenten op borden, bestrooi met de croutons en besprenkel met de dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip