4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Gegrilde herfstgroentesalade met ricotta

Gegrilde herfstgroentesalade met ricotta

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel pompoenpitten
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta
6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de courgette, aubergine, pompoen, tomaatjes en knoflook op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie, zout en peper.
  • 3 Leg de ricotta op de andere bakplaat. Zet de ricotta boven en de groenten onder in de oven. Gril de ricotta circa 20 minuten en de groenten circa 30 minuten goudbruin in de oven. Laat even afkoelen.
  • 4 Verwijder de schil van de geroosterde knoflook, prak de pulp fijn met een vork en meng dit met de rest van de olie, balsamicoazijn en honing tot een dressing.
  • 5 Meng de gegrilde groenten met de rucola en leg op een bord. Verdeel de ricotta en pompoenpitten erover en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté