- 1 Wrijf de plakken kalkoenfilet in met wat olie en bestrooi ze rondom met zout en peper.
- 2 Schil de venkel met een dunschiller en snijd de knol in flinterdunne plakjes. Vermeng ze in een kom met de sla.
- 3 Verwarm een grillpan en laat de kalkoenfilet in circa 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar worden.
- 4 Roer ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp en -sap door elkaar. Breng dit sausje op smaak met zout en peper en schep het door de groenten.
- 5 Verdeel de groenten over 4 borden en bestrooi met de amandelen. Leg op elk bergje groenten een plakje kalkoenfilet en garneer met een mooie krul gerookte zalm.
wijnadvies
Kalkoen en zalm kunnen het verrassend goed met elkaar vinden, én met licht gekoelde Pinot Noir van Domaine Brunet of Bourgogne Rouge. Want soms gaat vis nu eenmaal erg goed samen met rood...