4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde kalkoenfilet met gerookte zalm en veldsla

Gegrilde kalkoenfilet met gerookte zalm en veldsla

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

20 gram garneeramandelen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de plakken kalkoenfilet in met wat olie en bestrooi ze rondom met zout en peper.
  • 2 Schil de venkel met een dunschiller en snijd de knol in flinterdunne plakjes. Vermeng ze in een kom met de sla.
  • 3 Verwarm een grillpan en laat de kalkoenfilet in circa 8 minuten aan beide kanten mooi bruin en gaar worden.
  • 4 Roer ondertussen de zure room, mayonaise, citroenrasp en -sap door elkaar. Breng dit sausje op smaak met zout en peper en schep het door de groenten.
  • 5 Verdeel de groenten over 4 borden en bestrooi met de amandelen. Leg op elk bergje groenten een plakje kalkoenfilet en garneer met een mooie krul gerookte zalm.

wijnadvies

Kalkoen en zalm kunnen het verrassend goed met elkaar vinden, én met licht gekoelde Pinot Noir van Domaine Brunet of Bourgogne Rouge. Want soms gaat vis nu eenmaal erg goed samen met rood...


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté