gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch
recepten Gegrilde kip met paprika-guacamole

Gegrilde kip met paprika-guacamole

ingrediënten


25 min
cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gemengde sla
6 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

vershoudfolie

deegroller

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de kipfilets horizontaal open, maar niet helemaal door.
  • 2 Leg de opengeklapte kipfilets een voor een tussen 2 vellen vershoudfolie. Rol ze uit met een deegroller tot ze circa 1 cm dik zijn.
  • 3 Meng 3 eetlepels olijfolie met de balsamico, mosterd en knoflook. Bestrijk de filets hiermee en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren.
  • 4 Rooster intussen de paprika’s op de barbecue tot de schil zwartgeblakerd is. Leg de paprika’s in een afgedekte schaal of plastic zak en laat iets afkoelen.
  • 5 Verwijder daarna met een scherp mesje het vel en de zaadjes. Hak het vruchtvlees fijn.
  • 6 Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork tot een gladde puree.
  • 7 Roer de paprika, ui, koriander, limoensap en een snufje cayennepeper erdoor. Rooster de kipfilets op de barbecue in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
  • 8 Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie en rooster kort op de barbecue. Halveer de sneetjes brood en serveer de kip op het brood met de paprika-guacamole en sla.

bereidingstip

Marineer de kip in 2 eetlepels honing met 1 theelepel worcestersaus en 1 eetlepel chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 35 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier