4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde kipschnitzel met parmaham en tomatensalade

Gegrilde kipschnitzel met parmaham en tomatensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip aan beide kanten licht met zout en peper en vouw steeds een plakje ham eromheen.
  • 2 Schep de partjes tomaat in een kom om met de peterselie, kappertjes, knoflook, olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit 2 eetlepels bakproduct in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoge stand om en om in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Verhit intussen in een grillpan de laatste eetlepel bakproduct en gril de kipschnitzels aan beide kanten in 6-8 minuten bruin en gaar. Serveer met de tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 35 gram