4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde lamskoteletten met kappertjessalsa en geroosterde aardappels

Gegrilde lamskoteletten met kappertjessalsa en geroosterde aardappels

ingrediënten


30 min
4 personen
rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode wijn
800 gram lamskoteletten
500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenmachine

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Pel de schil van de aard­appels en snijd ze in grove stukken. Hak de kappertjes grof en meng met de groene kruiden, knoflook, rode peper en 6 eetlepels olijfolie tot een salsa. Maal eventueel in de keukenmachine voor een fijnere structuur.
  • 2 Giet een laagje olijfolie op een (barbecue­)bakplaat en hussel de aardappels met wat zout en peper erdoor. Dep de koteletten droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Leg de bakplaat met aardappels op een kant van de barbecue. Rooster en schud om tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Leg intussen de lams­ koteletten direct op het rooster ernaast en rooster 2 minuten per kant. Verpak de koteletten in een stuk aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • 4 Neem het vlees uit het folie en rooster de koteletten nog 1 minuut aan beide kanten bruin en knapperig. Serveer met een lepel van de kappertjessalsa en de krokante aardappels.

bereidingstip

Vervang de lamskoteletten in dit recept door varkenskoteletten of dungesneden karbonades.

wijnadvies

Lamskoteletten van de barbecue met Spaans rood: onweerstaanbaar. Probeer het gegrilde vlees maar eens met de robuuste Estola Reserva Tinto vol stoere tannines.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 41 gram