4 personen
uitdagend
40 min.
klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Gegrilde medaillon van kabeljauw met salie-courgettebeignet

Gegrilde medaillon van kabeljauw met salie-courgettebeignet

ingrediënten


40 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kwark

dit product is niet beschikbaar

salie
bosje salie
1 courgette

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

8 lange plakken gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

barbecue

keukenpapier

  • 1 Steek de barbecue aan. Klop voor het beignetbeslag de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar.
  • 2 Klop het eiwit stijf. Klop de eidooier en het mineraalwater door de bloem.
  • 3 Spatel het eiwitschuim langzaam door het beslag. Verhit de olie in een hapjespan tot 180ºC.
  • 4 Meng de courgette met de salie en breng op smaak met zout en peper. Schep de groente door het beslag en laat met behulp van 2 eetlepels kleine porties in de olie glijden.
  • 5 Frituur de beignets in een paar minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg intussen de vis op een ingevet rooster op de barbecue en gril rondom circa 2 minuten per kant.
  • 6 Serveer de vismedaillons met een paar beignets en de saus. Lekker met een plakje gegrilde citroen en extra salie.

wijnadvies

Combineer dit recept met een fris en fruitige Terrazzano Verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté