4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Gegrilde merguez-hotdogs met coleslaw

Gegrilde merguez-hotdogs met coleslaw

ingrediënten


15 min
4 personen
curryketchup

dit product is niet beschikbaar

8 witte pistolets

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

8 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Meng de kool met de wortel, mayonaise, yoghurt, mosterd en peterselie. Breng op smaak met zout en peper en laat even staan.
  • 2 Verhit de grillpan op een hoge stand en bak hierin de worstjes in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • 3 Snijd de pistoletjes in aan de bovenkant. Vul ze met wat koolsalade en leg een worstje erop. Serveer met de curry.

bereidingstip

Wanneer je eens iets meer tijd hebt, kun je de worstjes ook roosteren op de barbecue. . Dit recept is ook heel lekker met kipworstjes en mosterdmayo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 31 gram