4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde Mexicaanse maiskolf

Gegrilde Mexicaanse maiskolf

ingrediënten


15 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

75 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 grote maiskolven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de maiskolven circa 5 minuten voor. Laat goed uitlekken en dep droog. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de maiskolven rondom met olijfolie en leg ze in de hete grillpan. Rooster aan alle kanten, tot ze mooi gaar zijn en er zwarte puntjes ontstaan.
  • 2 Meng intussen de zure room met de mayonaise, 1 eetlepel limoensap en een flinke snuf zout. Bestrijk de warme maiskolven met het roommengsel. Bestrooi met de feta en koriander. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.

bereidingstip

Bereid deze gegrilde maiskolf ook eens op de barbecue. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram