4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gegrilde mozzarella met tomaat en paprika

Gegrilde mozzarella met tomaat en paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Leg 3 vellen aluminiumfolie op elkaar. Rol de zijkanten aan alle kanten 3-4 cm omhoog om er een bakje van te maken. Maak nog 3 van deze bakjes en verdeel de helft van de tomatenplakjes erover.
  • 2 Leg de mozzarella op de tomaten en verdeel de paprikablokjes en rode peper naar smaak erover. Bedek met de rest van de tomatenplakjes. Bestrooi met de oregano en giet de olijfolie erover.
  • 3 Gril circa 15 minuten op de barbecue, tot de tomaten en kaas zacht zijn. Serveer met de ciabatta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij dit recept een Chileense Indomita Cabernet Sauvignon met de bekende smaak van donker bessenfruit, bramen en specerijen. Met zijn aanwezige body en ferme tannines is dit een wijn die niet terugdeinst voor een rood pepertje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 10 gram