4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gegrilde paprika met knoflook-kappertjesdressing

Gegrilde paprika met knoflook-kappertjesdressing

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Wrijf de paprika’s in met 1 eetlepel olie. Bestrooi met wat zout en pof op de barbecue, tot de velletjes rondom geblakerd zijn en de paprika zacht is.
  • 2 Wrijf de zwarte velletjes van de paprika’s af en leg ze op een bord naast elkaar. Meng de knoflook met de azijn, kappertjes, ui en overige olijfolie. Giet deze dressing over de paprika’s en bestrooi met de basilicum.

wijnadvies

Op zoek naar een passende wijn bij dit recept? Ga dan eens voor een Jean Sablenay Rosé d’Anjou. Een heerlijke zomerwijn met een klein zoetje en de smaak van aardbei en kers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram