4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde portobello met knoflookolie en parmezaan

Gegrilde portobello met knoflookolie en parmezaan

ingrediënten


10 min
4 personen
15 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s

benodigdheden

grillpan

  • 1 Besprenkel elke paddenstoel met 1⁄2 eetlepel olie en wrijf goed in. Bestrooi met de rozemarijn. Verhit de grillpan en gril hierin de portobello’s op een hoge stand aan beide kanten circa 3 minuten per kant.
  • 2 Meng de rest van de olie met de knoflook en azijn. Bestrijk de gegrilde portobello’s met de knoflookolie. Schaaf de kaas in flinters en garneer de portobello’s ermee.

bereidingstip

Serveer de gegrilde portobello’s als hoofdgerecht op hamburgerbroodjes met friet erbij.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 4 gram