4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde rode ui met balsamico en pecorino

Gegrilde rode ui met balsamico en pecorino

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pecorinokaas
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

16 spiesen

grillpan

  • 1 Rijg de uien aan spiesen en neem 2 spiesjes per plak. Verhit de olie in de grillpan en gril hierin de uienplakken aan beide kanten 3-5 minuten per kant op middelhoge stand, tot ze beetgaar zijn.
  • 2 Zet de warmtebron lager en voeg de tijm toe. Giet de balsamico en 1-2 eetlepels water erbij en gril verder tot het vocht is verdampt. Keer de uien tussendoor om. Bestrooi met de pecorino en munt.

bereidingstip

Serveer deze gegrilde rode uien met balsamico en pecorino als hoofdgerecht met een coteletto alla Milanese. Kijk voor dit recept op boodschappen.nl. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram