4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde sperziebonensalade met kappertjes en amandel

Gegrilde sperziebonensalade met kappertjes en amandel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

staafmixer

  • 1 Schep de sperziebonen om met 3 eetl. olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de sperziebonen in 2-3 porties in 5 min. beetgaar en met mooie grillstrepen. Schep ze regelmatig om.
  • 2 Pureer intussen met de staafmixer de sjalot met de mayonaise, mosterd en 2 eetl. water tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit in een koekenpan de overige eetl. olijfolie. Bak het amandelschaafsel in ca. 2 min. goudbruin.
  • 4 Verdeel de gegrilde sperziebonen met de rode ui en de kappertjes over een schaal. Besprenkel met de mosterddressing en bestrooi met het gebakken amandelschaafsel.

bereidingstip

Gebakken amandelschaafsel heeft een vollere smaak dan geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 208 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram