4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot

Gegrilde tilapia met tuinkersboter en raapsteeltjesstamppot

ingrediënten


35 min
4 personen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes raapsteeltjes
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

vershoudfolie

  • 1 Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten gaar. Meng de ingrediënten voor de tuinkersboter. Vorm er een rolletje van in aluminiumfolie en leg de boter in de koelkast.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Besprenkel de tilapiafilets met citroensap, bestrijk licht met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verwarm de ovengrill of een grillpan. Giet de aardappels af en pureer ze met citroenrasp naar smaak, de rest van de olijfolie en de zure room. Schep de raapsteeltjes er in gedeelten door en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Gril intussen de vis 2-3 minuten per kant. Serveer de vis op de stamppot en leg een plakje tuinkersboter erop.

bereidingstip

Maak een stamppot met spinazie in plaats van raapsteeltjes.. Vervang de tuinkers in de boter door 2 eetlepels kappertjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip