4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde vegetarische burger met avocadomayo

Gegrilde vegetarische burger met avocadomayo

ingrediënten


25 min
4 personen
plak witte kaas
50 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

5 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yogomild
1 avocado

dit product is niet beschikbaar

4 plantaardige burgers
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

staafmixer

  • 1 Snijd de courgette in plakken. Bestrijk de plakken met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan (of barbecue) en rooster de plakken 3-4 min. tot er grillstrepen op staan. Keer halverwege.
  • 2 Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril 4-5 min. per kant.
  • 3 Pureer de avocado met de yogomild tot een mayonaise met de staafmixer. Verdun de saus zo nodig met wat water. Breng op smaak met peper.
  • 4 Snijd de broodjes open en beleg de onderste helften met de helft van de avocado-mayo, spinazie, een burger en de rest van de avocado-mayo. Verkruimel de kaas erover. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

wijnadvies

<h4><b>Que Mas Sauvignon Blanc</b></h4> Lekker bij een gegrilde vegetarische burger met avocadomayo. Ook een fijne wijn bij kip en gerechten met groene kruiden zoals koriander of dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 607 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 16 gram