- 1 Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze stevig staat tijdens het snijden. Snijd 4 plakken meloen van circa 3 cm dik en verwijder de grote pitten en eventueel de schil.
- 2 Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en een snufje peper. Bestrijk de plakken watermeloen en de asperges ermee. Meng de rest van de olijfolie met de balsamico, honing en rozemarijn en houd deze dressing apart.
- 3 Verhit een grillpan, ovengrill of gebruik de barbecue. Rooster de watermeloen en asperges 2-3 minuten per kant. Leg de meloen en veldsla op borden. Verdeel de asperges en mozzarella erover en besprenkel met de dressing.
bereidingstip
Vervang bij dit recept de mozzarella ook eens door burrata, brie of gorgonzola. . Neem groene in plaats van witte asperges. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Maak je het gerecht met witte asperges? Serveer er dan een Pinot Blanc bij. Ga je voor groene asperges? Dan wordt het de Nieuw-Zeelandse Te Wãina Sauvignon Blanc.