4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Gegrilde zalm met citrussalade en tzatziki

Gegrilde zalm met citrussalade en tzatziki

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

groene peper

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelpoeder

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kleine zalmfilets

benodigdheden

barbecue

visklem

  • 1 Wrijf de zalmfilets in met 2 eetlepels olie en bestrooi met het venkelpoeder en een snuf zout. Gril op de barbecue, bij voorkeur in een visklem, in 7-10 minuten aan beide kanten gaar.
  • 2 Rasp de schil van al het citrusfruit en verdeel het fruit in partjes. Meng de citrusrasp en citruspartjes met 2 eetlepels olie, de ui en groene peper. Houd apart.
  • 3 Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook en overige olijfolie. Schep wat van deze tzatziki op bordjes en leg de gegrilde zalm ernaast. Garneer met de citrussalade.

wijnadvies

Bij dit recept past een Franse Jean Sablenay Sauvignon Blanc met de smaak van groene appel, vers gemaaid gras en allerlei citrusvruchten goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté