4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalm met couscous en dille-yoghurt

Gegrilde zalm met couscous en dille-yoghurt

ingrediënten


20 min
4 personen
4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

15 gram dille

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

700 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bereid de couscous. Kook de broccoli in circa 8 minuten beetgaar. Rasp de helft van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere helft in partjes.
  • 2 Houd een beetje dille apart voor de garnering. Meng de yoghurt met de rest van de dille, knoflook, citroenrasp, -sap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • 3 Verhit de grillpan op middelhoge stand met de overige olijfolie. Bak hierin de zalmfilets in circa 6 minuten rondom gaar. Schep de couscous, broccoli en zalm op een bord. Serveer met de dille-yoghurt en partjes citroen. Garneer met de overige dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté