4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalm met dille-olie en venkelgratin

Gegrilde zalm met dille-olie en venkelgratin

ingrediënten


30 min
4 personen
4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

25 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 venkelknollen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de venkelknollen in zeer dunne plakken en kook ze circa 2 minuten. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de slagroom met crème fraîche, knoflook en 35 gram Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Leg de venkel in een ovenschaal en schenk het roommengsel erover. Bestrooi met nog 40 gram Parmezaanse kaas en paneermeel. Bak de gratin in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Pureer intussen de dille met olijfolie, (rode)wijnazijn en een flinke snuf zout en peper. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met olijfolie en gril in een grillpan in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  • 4 Serveer de zalm met de dille-olie en venkelgratin. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté