- 1 Bestrijk de zalmfilets dun met olijfolie en rooster ze 1 minuut per kant in een hete koekenpan of onder de ovengrill. Zet de zalm apart. Zet de aubergineblokjes in koud water zodat ze minder olie opnemen. Laat ze daarna uitlekken en dep ze droog.
- 2 Fruit de ui 2-3 minuten in olijfolie. Schep de aubergine erdoor en bak deze 8-10 minuten mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree verdund met een beetje water, de suiker, kappertjes, olijven, azijn, bleekselderij, rozijnen, zout en peper toe. Stoof afgedekt zachtjes 20-25 minuten.
- 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de zalm 7-8 minuten in het midden van de oven, totdat deze roze aan de binnenkant is. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Serveer de zalm met de caponata en bestrooi met de pijnboompitten.
bereidingstip
Vervang de zalm in dit recept door witvis, zoals kabeljauw.