4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalm met Siciliaanse caponata

Gegrilde zalm met Siciliaanse caponata

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

20 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

20 groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de zalmfilets dun met olijfolie en rooster ze 1 minuut per kant in een hete koekenpan of onder de ovengrill. Zet de zalm apart. Zet de aubergineblokjes in koud water zodat ze minder olie opnemen. Laat ze daarna uitlekken en dep ze droog.
  • 2 Fruit de ui 2-3 minuten in olijfolie. Schep de aubergine erdoor en bak deze 8-10 minuten mee. Voeg de tomaten, tomatenpuree verdund met een beetje water, de suiker, kappertjes, olijven, azijn, bleekselderij, rozijnen, zout en peper toe. Stoof afgedekt zachtjes 20-25 minuten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de zalm 7-8 minuten in het midden van de oven, totdat deze roze aan de binnenkant is. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Serveer de zalm met de caponata en bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door witvis, zoals kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté