4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Gegrilde zalm op anijszuurkool

Gegrilde zalm op anijszuurkool

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Spoel de zuurkool af en knijp goed uit. Verhit de boter en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de zuurkool, wijn, crème fraîche, het bouillonblokje en de steranijs toe en laat de zuurkool op een lage stand circa 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door, de zuurkool moet al het vocht opnemen.
  • 2 Voeg eventueel nog een scheutje wijn toe. Breng de zuurkool op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit vlak voor het serveren een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de pan met de olie. Dep de zalmfilet droog en rooster 1-2 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Neem de steranijs uit de zuurkool. Verdeel de zuurkool in de kookring over 4 borden. Leg de gegrilde zalm erop en garneer met blokjes biet, kappertjes en rivierkreeftjes. Serveer direct.

bereidingstip

Bereid de zuurkool een dag van tevoren. Zo kunnen de smaken goed intrekken en bespaar je tijd wanneer je het gerecht gaat serveren.. Laat de steranijs eventueel weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 18 gram