- 1 Steek de barbecue aan, zodat je er direct op kunt grillen. Eventueel kun je de zalmfilet ook bereiden in een grillpan.
- 2 Snijd de zalmfilet in 2 mooie porties en kruid met zout, versgemalen peper, een beetje citroensap en een paar druppels olijfolie.
- 3 Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in zo fijn mogelijke blokjes. Schep in een kom.
- 4 Trek de topjes van de takjes tijm en voeg samen met de citroenrasp, de rest van het sap en de olijfolie toe aan de paprika. Kruid met zout en versgemalen peper.
- 5 Grill de gekruide zalmfilets op de vleeskant op de hete barbecue. Reken hier ongeveer 3 minuten voor.
- 6 Draai de zalmfilets voorzichtig om en laat op de velkant rustig verder grillen. Lepel er lekker wat van de paprikatapenade over, zodat deze ook goed warm wordt.
- 7 Dresseer de gegrilde zalmfilet op een schaal met de tapenade.