4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalmburger van de BBQ

Gegrilde zalmburger van de BBQ

ingrediënten


30 min
4 personen
6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels srirachamayo

dit product is niet beschikbaar

4 melkbollen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram zalmsnippers
1 eetlepel sushigember
400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de verse zalm met de sushigember ca. 10 seconden in de keukenmachine of hak fijn. Meng de gemalen zalm met de zalmsnippers, bieslook, sojasaus en panko in een kom. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Zet minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast, zodat ze iets steviger worden.
  • 2 Verhit een barbecue of grillpan. Gril de broodjes op de snijkanten 2 min. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze op de hete grill of in de pan ca. 6 min. per kant goudbruin en bijna gaar.
  • 3 Bestrijk de onderste helften van de broodjes met mayo, beleg met sla, een burger, radijs en leg de bovenkant van de broodjes erop.

bereidingstip

Je kunt de burgers tot een dag van tevoren maken. Lekker met een noedelsalade met komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 541 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 36 gram