4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalmforelfilet

Gegrilde zalmforelfilet

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

verse bieslook
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmforelfilets
500 gram zalmforelfilets

  • 1 Snijd de zalmforelfilet in gelijke mootjes en bestrijk ze met olijfolie gemengd met citroensap. Strooi er zeezout en peper over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de komkommercrème met zout en peper naar smaak en zet de crème apart.
  • 3 Verwarm een grillpan of anti-aanbakkoekenpan en rooster de zalm­­forelfilets 3-4 minuten per kant. Leg ze op 4 borden.
  • 4 Vorm met 2 eetlepels van de komkommercrème quenelles (ovale bolletjes). Leg ze bij de zalm op de borden. Garneer met citroenplakjes en sprieten bieslook.

wijnadvies

Genieten maar met Santa Balera Sauvignon Blanc-Chardonnay, Bourgogne Chardonnay of die van Danie de Wet. Tesoro rosado is ook een aanrader.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté