4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde zalmmedaillon met tagliatelle en rucolapesto

Gegrilde zalmmedaillon met tagliatelle en rucolapesto

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

sinaasappelrasp
1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Maal in de keuken­ machine de hazelnoten met de rucola, sinaasappel­ rasp, knoflook en een scheut olijfolie tot een fijne pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de zalmmedaillons met olijfolie en rooster ze een paar minuten onder de grill. Keer de medaillons voorzichtig en rooster nog een paar minuten.
  • 3 Kook intussen de tagliatelle in een paar minuten beetgaar in water met zout. Giet af en schep de pesto erdoor. Verdeel de pasta in mooi gedraaide torentjes over 4 borden en leg een zalmmedaillon erop. Bestrooi met peper en naar smaak extra sinaasappelrasp. Garneer met dille.

wijnadvies

Bij deze gegrilde zalm serveer je een volle witte wijn. Bij de hazelnoten en sinaasappelrasp smaakt de Australische Stoney Creek Chardonnay Semillon goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 41 gram