4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehakt met aubergine en couscous

Gehakt met aubergine en couscous

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

400 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten.
  • 4 Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking).
  • 5 Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten door de couscous.
  • 6 Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.

wijnadvies

We blijven bij het rood: Finca de Labarca Rioja tinto, maar ook Sunny Mountain Shiraz-Cabernet en Danie de Wet Pinotage


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 44 gram